Om os

Historien

Vi skal et godt stykke tilbage i tiden. Ikke helt tilbage til dengang, der var prærie på Østerbro, men til 1940, hvor tømrer Jens Pedersen udvidede sin geschæft, Hovedstadens Træ og Krydsfinerhandel, med yderligere en tømmerhandel i Randersgade. Den nye tømmerhandel fik sit navn, Øbro Træ og Finerhandel, efter varesortimentets helt særlige fokus på forædlet finer i alle træsorter.

Baggårdstømmerhandler var et almindeligt syn i København dengang og frem til 1970’erne. Og var i mange år et ’helle for mænd’, en dragende baggårdshule omgivet af et hegn af høje træplanker og en intens lugt af nyhøvlet træ. Og her man kunne få tusindvis af interessante dingenoter, skruer, søm, ophæng – og træ i lange baner! Dét man ikke lige kunne se, kunne helt sikkert skaffes.

I 1954 kom endnu en tømmerhandel til, Østervold Træhandel. Og Jens Pedersen etablerede fjernlagre, der kunne forsyne de enkelte afdelinger med daglige leveringer.

Afdelingen blev nedlagt i 1983 og alle aktiviteter samlet under navnet Øbro Træ med hovedadresse i Randersgade. Samme år blev virksomheden til et aktieselskab og en mangeårig ansat, Niels Funch, blev administrerende direktør – og i 1995 ejer.

Niels Funch var en visionær herre og satte for alvor gang i udviklingen, som har skabt fundamentet for den moderne tømmerhandel Øbro Træ er i dag. Etableringen af de nye anlæg på Kattegatvej og Greve Main, som både fungerer som fjernlagre og forretningsenheder. Kædesamarbejdet med de førende udbydere i trælasthandlen, Ditas og XL-byg. Og styrken i både at kunne agere som moderne, regional tømmerhandel med leveringer i både København og overalt på Sjælland og øerne – og som stærk, lokalt forankret tømmerhandel til vores kunder på Østerbro, nøjagtig som vi har gjort det gennem generationer.

Værdier, mission og vision

Hos Øbro Træ har vi skabt et sæt værdier som vi altid arbejder ud fra og som er lige så naturlig en del af vores hverdag som et ’godmorgen’ og kaffen. Værdier som er din sikkerhed for altid at stå med den bedste løsning, når du handler med os.

#1 Sammen er vi stærke
Vi har det optimale fokus på at udvikle et vinderhold, som skaber værdi og frembringer gode løsninger til kunden.

#2 Engagement og personlig udvikling

Vi skal være engagerede og turde sætte høje mål og dermed stille krav til effektive resultater.

#3 Udvise købmandskab

I alt hvad vi gør udøves professionelt og moderne købmandskab, som er åbent, ærligt og tillidsvækkende.

#4 Langsigtede relationer

Vi arbejder målrettet på at konceptudvikling skal give hurtige resultater, men at vore langsigtede relationer skaber innovation til fremtidens udvikling.

Mission og vision. Måske lyder det lidt højtragende. Men egentlig er det meget ligetil.

Vores vision er, at handel med træ skal være simpelt og effektivt. Vores mission er, at udvikle en salgs- og indkøbskanal, hvor rådgivning, pris og service går op i en højere enhed med ønsket om at være den bedste samarbejdspartner.